Spa­re ribs uit de oven

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
4 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Kook de varkensribbetjes hierin ca. 5 min. koken. Laat het vlees in een vergiet goed uitlekken. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.
  2. Roer de oestersaus, vissaus, sojasaus, suiker, ui en de peperstukjes door elkaar. Pers de knoflook erboven. Leg de ribbetjes in een grote schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees minstens 1 uur in de marinade staan, wentel af en toe om en schep de marinade erover.
  3. Verwarm de oven voor op 200° C of gasovenstand 4. Doe het vlees met de marinade in een braadslee en schuif in het midden van de oven. Bak de spareribs in ca. 45 min. gaar. Bedruip tussentijds regelmatig met de marinade uit de braadslee.

combinatietip:

Lekker met rijst of mihoen en rauwkost van kool en wortel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 613 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Spare ribs uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­re ribs uit de oven

1
1
  • 2 kg varkensribbetjes

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Laat de varkensribbetjes hierin ca. 5 min. koken.

2
2
  • 1 ui

Laat het vlees in een vergiet goed uitlekken. Snipper de ui.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

4
4
  • 250 ml oestersaus
  • 125 ml vissaus
  • 125 ml lichte sojasaus
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 teen knoflook

Roer de oestersaus, vissaus, sojasaus, suiker, ui en de peperstukjes door elkaar. Pers de knoflook erboven.

5
5

Leg de ribbetjes in een grote schaal en schenk de marinade erover.

6
6

Laat het vlees minstens 1 uur in de marinade staan, wentel af en toe om en schep de marinade erover.

7
7

Verwarm de oven voor op 200° C of gasovenstand 4.

8
8

Doe het vlees met de marinade in een braadslee en schuif in het midden van de oven.

9
9

Bak de spareribs in ca. 45 min. gaar. Bedruip tussentijds regelmatig met de marinade uit de braadslee.

combinatietip:

Lekker met rijst of mihoen en rauwkost van kool en wortel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.