Ge­fri­tuur­de kip

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kip in blokjes van ca. 2 bij 2 cm snijden. In steelpan currypasta losroeren met kokosmelk en langzaam aan de kook brengen, saus ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met tamarindepasta.
  2. In wok of friteuse olie verhitten tot ca. 170 °C. Stukjes kip in kom omscheppen met bloem. Kipblokjes in gedeelten in ca. 2 minuten gaar en goudbruin frituren. Kip uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Kipblokjes op warme serveerschaal leggen, currysaus en uitjes er apart bij geven. Lekker met mihoen of rijst en salade.
  3. Tamarindepasta is goed te vervangen door limoensap.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.