War­me sa­la­de van ta­hoe en pad­de­stoe­len

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tahoe in blokjes van ca. 2 cm snijden. Omscheppen met mespunt paprikapoeder, zout en mespunt chilipoeder. Pepers halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Uien pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Bosuitjes schoonmaken en in schuine ringetjes snijden. Koriander fijn knippen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier, van shii-takes steeltjes verwijderen. Citroen uitpersen. Dressing roeren van citroensap, vissaus, koriander en peperstukjes.
  2. In wok 2 eetlepels olie verhitten. Ui en bosui ca. 3 minuten roerbakken. Tahoe toevoegen en in ca. 5 minuten al omscheppend lichtbruin bakken. Tahoemengsel uit pan nemen en warmhouden. Rest van olie in wok verhitten. Paddestoelen ca. 10 minuten op hoog vuur roerbakken. Tahoemengsel en dressing erdoor scheppen, direct serveren. Lekker met pandanrijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.