Sa­la­de met gem­ber-ko­kos­dres­sing

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht 4 personen
2 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zaadjes naar wens uit peper verwijderen en fijnsnijden. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Santen al roerend erin oplossen. Pan van vuur nemen. Gember schillen en boven santen fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperstukjes en basterdsuiker toevoegen, dressing op smaak brengen met vissaus en limoensap. Laten afkoelen. Komkommer schillen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit schrapen, komkommer in dunne plakjes snijden.
  2. In schaal komkommer en taugé met dressing omscheppen. Wortelrauwkost erover verdelen. Koriander boven salade fijn knippen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.