Ge­bak­ken rijst met ana­nas

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 2.905 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • bakblik

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen ananas door kroon van boven naar beneden doormidden snijden. Vruchtvlees behoedzaam met scherp mes uit ananashelften snijden, harde kern verwijderen, rest van vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
  2. In wok olie verhitten. Sjalotje en roerbakgroenten al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kerriepoeder erover strooien. Sojasaus in wok schenken, blokjes ananas en suiker toevoegen, alles goed omscheppen. Rijst erdoor mengen en al omscheppend op halfhoog vuur verwarmen. Ananashelften in magnetron op vol vermogen 2 à 3 minuten verwarmen en op schaal zetten. Ananashelften met gebakken rijst vullen. Koriander boven rijst fijn knippen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 2.905 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.