Krui­di­ge rund­vlees­cur­ry

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 91

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Runderlappen in grote dobbelstenen snijden. Vlees met driekwart van kokosmelk, laurier en kaneel al roerend aan de kook brengen (voorzichtig, kokosmelk kan aanbranden). Vuur laag draaien en (op vlamverdeler) vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe omscheppen, indien nodig wat water of bouillon toevoegen.
  2. Laurier en kaneelstokje uit stoofvocht verwijderen. Currypasta, pinda's en rest van kokosmelk door vleesblokjes scheppen. Suiker, limoensap en vissaus toevoegen. Curry nog 5 minuten zachtjes verwarmen. Korianderblaadjes van takjes nemen en van vuur af over curry strooien
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.