Ge­stoom­de rood­baars

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en fijn hakken. Bosuitjes schoonmaken. Wit deel in ringetjes snijden, groene deel in schuine stukken van 2 cm snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Prei en winterwortel schoonmaken, beide in lengte halveren en in dunne plakjes snijden. Bouillontablet oplossen in 2 dl kokend water.
  2. In 2 pannen laag water aan de kook brengen. Visfilets op 4 stukken bakpapier leggen. Prei, wortel, sjalot, sereh en ringetjes bosui erover verdelen. Vis besprenkelen met 3 eetlepels bouillon en pakketjes goed dichtvouwen. In elke pan vergiet of stoommand hangen en hierin 2 vispakketjes leggen. Deksel op vergiet leggen en vis in ca. 10 minuten gaarstomen. Intussen boven kom knoflook uitpersen. Limoensap, vissaus, peperstukjes en suiker erdoor roeren. Vispakketjes op borden leggen en openvouwen. Sausje over vis schenken en garneren met stukjes bosui.
video

Vis sto­men

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.