Kip­sa­té met Thai­se pin­da­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
4 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Satéstokjes in water weken. Kipfilet in dunne repen snijden. Een limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Beide limoenen uitpersen. In schaal 1 1/2 eetlepel currypasta mengen met limoenrasp, helft van limoensap, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel suiker. Knoflook pellen en gember schillen. Beide boven marinade uitpersen. Kip erdoor scheppen en afgedekt in koelkast zetten. Ca. 1 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. In steelpan santen oplossen in 1 dl kokend water. Rest currypasta en sereh erdoor mengen en geheel op hoog vuur 1 minuut verhitten. Laos, 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel suiker toevoegen. Pindakaas erdoor roeren. Eventueel met water verdunnen.
  2. Ovengrill voorverwarmen. Kip in 12 porties verdelen en kipreepjes aan satéstokjes rijgen. Kipspiesjes in ca. 7 minuten gaar roosteren. Pindasaus zachtjes verwarmen. Lekker met rijst en gemengde rauwkost.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.