Ko­kos­rijst met man­go

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais nagerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in ca. 30 minuten laten afkoelen.
  2. In steelpan kokosmelk, suiker en mespunt zout aan de kook brengen. Roeren tot suiker en zout zijn opgelost. Afgekoelde rijst in schaal scheppen. Helft van kokosmengsel over rijst schenken, omscheppen en nog 10 minuten laten staan. Mango's schillen en langs de pit in plakken snijden. Sesamzaad in droge koekenpan licht roosteren. Rijst over vier borden verdelen. Mango ernaast leggen en per bord 2 eetlepels kokosmelk erover scheppen. Sesamzaad erover strooien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.