Thai­se wok­scho­tel met pak­soi en zalm

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 171

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de zalmfilet ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in partjes. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in stukjes en houd apart. Snijd de zalmfilet in stukjes en de tomaat in vieren.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Voeg de paksoistelen toe en roerbak 3 min. Voeg de tomaten en bijna al het paksoiblad toe en roerbak tot de tomaten warm zijn. Voeg de woksaus, knoflook en zalmfilet toe en warm het al omscheppend door, tot de zalmstukjes gaar zijn. Schep op het laatst de rest van het paksoiblad erbij. Serveer met de pandanrijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 40-41

Thaise wokschotel met paksoi en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se wok­scho­tel met pak­soi en zalm

1
1
  • 400 g zalmfilet
  • 300 g pandanrijst

Laat de zalmfilet ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • 400 g tomaten

Snijd de ui in partjes. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in stukjes en houd apart. Snijd de zalmfilet in stukjes en de tomaat in vieren.

3
3
  • 3 el olie

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Voeg de paksoistelen toe en roerbak 3 min.

4
4

Voeg de tomaten en bijna al het paksoiblad toe en roerbak tot de tomaten warm zijn.

5
5
  • 100 ml woksaus oyster & garlic
  • 2 tl knoflook

Voeg de woksaus, knoflook en zalmfilet toe en warm het al omscheppend door, tot de zalmstukjes gaar zijn.

6
6

Schep op het laatst de rest van het paksoiblad erbij. Serveer met de pandanrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.