Pas­ta-oven­scho­tel met cour­get­te

Een goudbruine laag van gesmolten kaas en pijnboompitten. Snijd aan en ontdek een rijke Italiaanse vulling.

(380)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een goudbruine laag van gesmolten kaas en pijnboompitten. Snijd aan en ontdek een rijke Italiaanse vulling. 4 personen
3 380

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Halveer de cherrytomaten en snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.
  2. Meng in de ovenschaal de ongekookte penne met de pastasaus en schep cherrytomaten erdoor. Leg de plakken courgette dakpansgewijs op de pasta. Schaaf de kaas in plakjes en bedek de courgette. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  3. Zet de ovenschaal ca. 40 min. in de oven maar verwijder na ca. 20 min. de folie en voeg na ca. 30 min. de pijnboompitten toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 38-39

Pasta-ovenschotel met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta-oven­scho­tel met cour­get­te

1
1

Verwarm de oven op 200 ºC.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 courgettes

Halveer de cherrytomaten en snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.

3
3
  • 250 g penne rigate
  • 400 g tomatensaus Toscana

Meng in de ovenschaal de ongekookte penne met de pastasaus en schep cherrytomaten erdoor. Leg de plakken courgette dakpansgewijs op de pasta.

4
4
  • 200 g geraspte jong belegen kaas

Schaaf de kaas in plakjes en bedek de courgette. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

5
5
  • 2 el pijnboompitten

Zet de ovenschaal ca. 40 min. in de oven maar verwijder na ca. 20 min. de folie en voeg na ca. 30 min. de pijnboompitten toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.