Wit­lof met ham, kaas en mos­terd­pu­ree

Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(1.442)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk! 4 personen
4 1442

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (22 x 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water met zout. Giet af en laat uitlekken.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een grove puree. Voeg peper en zout toe. Verdeel de puree over een ovenschaal.
  4. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel 25 min. in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.145 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met ham, kaas en mosterdpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met ham, kaas en mos­terd­pu­ree

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

3
  • 6 stronken witlof

Snijd de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.

4

Kook ze 3 min. in een grote pan in water met zout. Giet af en laat uitlekken.

5
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 25 g boter
  • 200 ml melk

Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een grove puree.

6

Voeg peper en zout toe. Verdeel de puree over een ovenschaal.

7
  • 12 plakken licht gerijpt kaas
  • 12 plakken achterham

Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin.

8

Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

9

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel 25 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.