Wit­lofsala­de met pe­ter­se­lie­dres­sing

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de sjalot en de azijn in een kommetje en laat 5 min. marineren. Voeg de mosterd en de peterselie toe en klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof. Verwijder de harde kern en de eventueel verkleurde buitenste bladeren. Halveer de stronkjes. Snijd de helften in de lengte in dunne repen. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Meng met de witlof en schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over vier bordjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.