Run­der­pie met Guin­ness

Pie is een ovengerecht met een dakje van deeg. In dit geval vers bladerdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. oventijd
(276)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pie is een ovengerecht met een dakje van deeg. In dit geval vers bladerdeeg. 8 personen
4 276

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur in 10 min. glazig.
  2. Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de kastanjechampignons. Zet het vuur onder de braadpan hoog. Voeg de winterpeen, knoflook, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 min.
  3. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Vet de ovenschaal in. Voeg het vlees, de tijm, peper, eventueel zout en de bloem toe en bak 5 min. Schenk het bier erbij, warm door en schep in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Neem de schaal uit de oven, maar laat de oven aan. Verwijder de folie. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk voorzichtig aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg. Strooi de kaas erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Runderpie met Guinness

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­pie met Guin­ness

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 4 rode uien
  • 6 el olijfolie

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur in 10 min. glazig.

3
  • 250 g winterpeen
  • 4 tenen knoflook

Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn.

4
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 g kastanjechampginons

Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de kastanjechampignons.

5
  • 40 g boter

Zet het vuur onder de braadpan hoog. Voeg de winterpeen, knoflook, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 min.

6
  • 1.2 kg rib-runderlappen
  • 8 g tijm

Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de tijm.

7
  • 2 g boter
  • 3 el bloem
  • 300 ml Guinness

Vet de ovenschaal in. Voeg het vlees, de tijm, peper, eventueel zout en de bloem toe en bak 5 min. Schenk het bier erbij, warm door en schep in de ovenschaal.

8

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.

9
  • 270 g vers bladerdeeg

Neem de schaal uit de oven, maar laat de oven aan. Verwijder de folie. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk voorzichtig aan op de randen.

10
  • 150 g gemalen oude kaas 48+

Snijd eventueel overhangend deeg weg. Strooi de kaas erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen.

11

Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.