Ro­mi­ge vis met knap­pe­rig bla­der­deeg

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg, snijd de plakjes tweemaal diagonaal doormidden zodat je 4 driehoekjes krijgt en bak de plakjes op de bakplaat in 8 minuten bruin. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Breng een pan water met zout en de kurkuma (deze geeft de bloemkool een gele kleur) aan de kook en kook de roosjes in 6 minuten beetgaar. Schenk de slagroom in een pan en voeg de vis en wat peper en zout toe. Laat de vis in 7 minuten langzaam gaar stoven, met de deksel half op de pan. Verdeel de vis met een lepel in stukken. Voeg op het laatste moment de dille toe. Schep de rijst op de borden. Verdeel de vis met saus erover en leg de bladerdeegdriehoekjes en de bloemkool erbij.

Tip:

Bestrijk het bladerdeeg voor het bakken met losgeklopte eidooier voor een goudbruine kleur en bestrooi eventueel met sesamzaad.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.