Ge­gril­de wit­lof met kaas­krul­len en olij­ven

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de sjalot en de azijn en laat 5 min. marineren. Klop 3 el olie erdoor en voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Verhit de grillpan, bestrijk het witlof rondom met 1 el olie en gril aan beide kanten in ca. 10 min. beetgaar.
  2. Leg het witlof op een schaal en schep de dressing erover. Schaaf met een dunschiller mooie kaaskrullen over het witlof. Serveer direct.
  3. U geeft dit gerecht een kruidig accent met wat fijngesneden platte peterselie.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.