Prei­can­nel­lo­ni met ham

Dit gerecht heeft nauwelijks voorbereiding nodig, de oven doet al het zware werk.

(211)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit gerecht heeft nauwelijks voorbereiding nodig, de oven doet al het zware werk. 4 personen
3 211

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de harde onderkant van de prei en de stugge, donkergroene buitenste bladeren. Snijd de prei in ringen en was de prei. Halveer de lasagnebladen in de breedte en leg op elk vel 1 plakje ham en 1/12 deel van de prei.
  3. Bestrooi met peper en eventueel zout en rol de lasagne strak op. Vet de ovenschaal in. Leg de preicannelloni in de ovenschaal.
  4. Meng de besciamella met de melk, schenk dit over de cannelloni en bestrooi met de kaas. Bak de preicannelloni in het midden van de hete oven in 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

variatietip:

U kunt de prei ook vervangen door bleekselderij of groene asperges.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Preicannelloni met ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­can­nel­lo­ni met ham

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 prei
  • 6 stuks verse lasagnebladen
  • 12 plakjes schouderham

Verwijder de harde onderkant van de prei en de stugge, donkergroene buitenste bladeren. Snijd de prei in ringen en was de prei. Halveer de lasagnebladen in de breedte en leg op elk vel 1 plakje ham en 1/12 deel van de prei.

3
3

Bestrooi met peper en eventueel zout en rol de lasagne strak op. Vet de ovenschaal in. Leg de preicannelloni in de ovenschaal.

4
4
  • 400 g besciamellasaus
  • 150 ml melk
  • 75 g gemalen kaas

Meng de besciamella met de melk, schenk dit over de cannelloni en bestrooi met de kaas. Bak de preicannelloni in het midden van de hete oven in 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

variatietip:

U kunt de prei ook vervangen door bleekselderij of groene asperges.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.