Mos­se­len in pa­pri­kasaus met cous­cous

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de couscous in een schaal met wat zout en schenk er 400 ml kokend water bij. Roer er 1 eetlepel olie door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten staan en roer los met een vork. Pureer ondertussen de paprika's met vocht met de knoflook in de blender of keukenmachine tot een rulle saus. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de mosselen, olijven en paprikasaus bij elkaar in een pan en laat het geheel 8 minuten sudderen. Verhit ondertussen 3 eetlepels olie in een hapjespan en roerbak de bevroren Italiaanse wokgroente 5 minuten. Serveer de mosselen met de couscous en de groente ernaast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.