Ve­ge­ta­ri­sche na­si met spie­gel­ei

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroenten. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en nasibamigroenten (houd de taugé achter) 4 min.
  2. Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren. Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.
  3. Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op. Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme satésaus.

Tip:

Je kunt de nasi 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur 5 min., eventueel met wat olie.

Tip:

Liever vlees en vis? Vervang de tofu dan door 300 g varkensreepjes of blokjes kipfilet (de baktijd blijft hetzelfde) en schep vlak voor het opdienen 125 g roze garnalen door de nasi.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.