Grill­bur­ger met kool­sla

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de krieltjes in de magnetron, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de grillpan.
  2. Bestrooi de grillburgers met peper en zout, bestrijk ze met de olie en gril ze in 2-3 minuten per kant net gaar.
  3. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Meng de dressing door de kool. Snijd de tomaten in plakjes en de ui in ringen.
  4. Verdeel de grillburgers over de borden. Leg de tomaat en ui op de grillburgers en schep de koolsla ernaast. Serveer de krieltjes erbij. Zet desgewenst ketchup op tafel.

Tip:

In plaats van witte kool kunt u ook ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden, bij dit gerecht serveren. Als u iets meer tijd heeft, kunt u de krieltjes ook zelf bakken. Verhit 100 g kruidenboter voor 400 g krieltjes, voeg (grof gehakte) rozemarijn toe en bak 5 minuten. Laat de krieltjes daarna nog 5 minuten op laag vuur garen met de deksel op de pan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Grillburger met koolsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill­bur­ger met kool­sla

1
1
  • 1 bak krieltjes

Bereid de krieltjes in de magnetron, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de grillpan.

2
2
  • 4 magere grillburgers
  • 2 el olijfolie

Bestrooi de grillburgers met peper en zout, bestrijk ze met de olie en gril ze in 2-3 minuten per kant net gaar.

3
3
  • 300 g witte kool
  • 3 el Thousand Islands sladressing

Snijd de witte kool in dunne reepjes. Meng de dressing door de kool.

4
4
  • 3 tomaten
  • 1 ui

Snijd de tomaten in plakjes en de ui in ringen.

5
5

Verdeel de grillburgers over de borden. Leg de tomaat en ui op de grillburgers en schep de koolsla ernaast.

6
6

Serveer de krieltjes erbij. Zet desgewenst ketchup op tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.