No­ten­tor­tel­lo­ni in gor­gon­zo­la-kap­per­tjes­saus

Verse pasta gevuld met kaas en walnoot. Heerlijk met de romige gorgonzolasaus.

(315)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Verse pasta gevuld met kaas en walnoot. Heerlijk met de romige gorgonzolasaus. 4 personen
3 315

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de bloemkool- en broccoliroosjes. Kook in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet af. Verwarm ondertussen de kookroom met de kappertjes en ²/³ van de gorgonzola in een steelpan op laag vuur. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer de bloemkool, broccoli en gorgonzolasaus erdoor. Snijd de walnoten grof. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de rucola en de rest van de gorgonzola eroverheen. Garneer met de walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Notentortelloni in gorgonzola-kappertjessaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten­tor­tel­lo­ni in gor­gon­zo­la-kap­per­tjes­saus

1
1
  • 500 g tortelloni con formaggio e noci

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 700 g bloemkool- en broccoliroosjes

Halveer ondertussen de bloemkool- en broccoliroosjes. Kook in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 250 ml kookroom
  • 50 g kappertjes
  • 100 g gorgonzola

Verwarm ondertussen de kookroom met de kappertjes en de gorgonzola in een steelpan op laag vuur.

4
4
  • 60 g walnoten

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer de bloemkool, broccoli en gorgonzolasaus erdoor. Snijd de walnoten grof.

5
5
  • 40 g rucola
  • 50 g gorgonzola

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de rucola en de rest van de gorgonzola eroverheen. Garneer met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.