Ro­mi­ge ro­de cur­ry met var­kens­reep­jes

Door de groenten in delen te bakken, blijft de wok goed heet en de groenten lekker knapperig.

(236)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Door de groenten in delen te bakken, blijft de wok goed heet en de groenten lekker knapperig. 4 personen
4 236

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de komkommer en paprika 3 min. op hoog vuur. Neem uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom gaar. Schep uit de wok.
  4. Bak de currypasta 2 min. op laag vuur in de wok. Voeg het vlees en de kokosmelk toe en laat 1 min. zachtjes koken.
  5. Snijd de koriander grof. Pers de limoen uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  6. Voeg de mie, komkommer en paprika toe aan de curry en laat warm worden. Voeg de koriander, het limoensap en de vissaus toe en breng op smaak peper en zout. Garneer met de bosui. Lekker!
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.505 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Romige rode curry met varkensreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ro­de cur­ry met var­kens­reep­jes

1
  • 300 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

2
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in plakjes.

3
  • 2 rode paprika's
  • 360 g filetlapjes à la minute

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes.

4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en bak de komkommer en paprika 3 min. op hoog vuur. Neem uit de wok.

5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie in de wok en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom gaar. Schep uit de wok.

6
  • 70 g rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk

Bak de currypasta 2 min. op laag vuur in de wok. Voeg het vlees en de kokosmelk toe en laat 1 min. zachtjes koken.

7
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 3 bosuitjes

Snijd de koriander grof. Pers de limoen uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

8

Voeg de mie, komkommer en paprika toe aan de curry en laat warm worden.

9
  • 5 el vissaus

Voeg de koriander, het limoensap en de vissaus toe en breng op smaak peper en zout. Garneer met de bosui. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.