Vis­scho­tel met biet­jes

Geef je dag een Scandinavisch tintje met dit makkelijke recept. 10 minuten voorbereiden, dan de oven in.

(379)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Geef je dag een Scandinavisch tintje met dit makkelijke recept. 10 minuten voorbereiden, dan de oven in. 4 personen
3 379

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in plakjes. Verdeel dakpansgewijs over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de bevroren visfilets erop. Snipper de ui en bestrooi de vis met de ui. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi met de helft van de dille. Bedek de schotel met aardappelschijfjes en bestrooi met de rest van de dille. Verdeel de boter in kleine vlokjes erover. Bak de visschotel in het midden van de hete oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met zoetzure augurk of plakjes komkommer.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 395 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Visschotel met bietjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­scho­tel met biet­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 2 g boter
  • 500 g gekookte bieten

Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in plakjes. Verdeel dakpansgewijs over de bodem van de ingevette ovenschaal.

Bieten

Instructievideo

04:40 min.

3
3
  • 400 g koolvisfilets
  • 1 rode ui

Leg de bevroren visfilets erop. Snipper de ui en bestrooi de vis met de ui. Breng op smaak met peper en zout.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl gedroogde dille

Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi met de dille.

5
5
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 1 tl gedroogde dille

Bedek de schotel met de aardappelschijfjes en bestrooi met de rest van de dille.

6
6
  • 25 g boter

Verdeel de boter in kleine vlokjes erover. Bak de visschotel in het midden van de hete oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

combinatietip:

Lekker met zoetzure augurk of plakjes komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.