Gar­na­len­ri­sot­to met groe­ne groen­te

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui kort aan. Voeg de tomatenpuree en de rijst toe. Verkruimel het bouillontablet boven een kom en schenk er 700 ml kokend water bij. Schenk de bouillon bij de rijst en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. Bereid ondertussen de stoomgroenten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en bak de garnalen in 4 minuten rondom bruin. Roer de garnalen en de rest van de boter door de risotto. Breng op smaak met de 4 druppels tabasco (of meer naar smaak). Serveer de risotto in diepe borden en geef de stoomgroenten erbij.

Tip:

Tabasco, een pittige smaakmaker gemaakt van rode pepers, azijn en zout, kunt u als tafelsaus gebruiken of toevoegen aan soepen, sauzen, marinades en rijst-, vlees-, vis- en groentegerechten. Tabasco is minstens een jaar houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.