Oven­scho­tel met spi­na­zie

Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak.

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak. 4 personen
3 314

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af. Verwarm de melk en smelt er de boter in. Schenk bij aardappelen en stamp tot puree.
  2. Verhit de helft van de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit de rest van de olie en pak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe, die je telkens laat slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas.Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven op 200 ºC.

2
2
  • 600 g aardappelen

Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af.

3
3
  • 100 ml melk
  • 25 g ongezouten roomboter

Verwarm de melk en smelt er de boter in. Schenk bij aardappelen en stamp tot puree.

4
4
  • 2 olijfolie
  • 350 g rundergehakt

Verhit de helft van de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de rest van de olie en pak de knoflook 1 min.

6
6
  • 600 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe, die je telkens laat slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 100 g semi-zongedroogde tomaten
  • 200 g witte kaasblokjes

Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas.

8
8

Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.