Room­kwark­taart

Met wat citroen, kaneel en een drupje pernod is deze kwarktaart een feesttopper.

  • gebak
  • 12 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Met wat citroen, kaneel en een drupje pernod is deze kwarktaart een feesttopper. 12 personen
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem, het bakpoeder, ⅜ van de basterdsuiker en een snufje zout boven een kom. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen de boter in stukjes. Voeg ⅕ van de eieren, het kaneel en de Pernod toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen, halveer en pers een helft uit. Vet de springvorm in. Druk het deeg gelijkmatig over de bodem en tegen de wanden van de springvorm. Klop met een mixer de rest van de eieren, suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg het citroensap en -rasp, de kwark, roomkaas en maizena toe en blijf kloppen totdat een glad mengsel ontstaat. Giet in de springvorm.
  3. Bak de kwarktaart in het midden van de oven in ca. 90 min. gaar. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je de vorm verwijdert.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Roomkwarktaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Room­kwark­taart

1
1
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 g witte basterdsuiker

Zeef de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en een snufje zout boven een kom.

2
2
  • 125 g koude boter

Voeg de boter toe en snijd met 2 messen de boter in stukjes.

3
3
  • 1 ei
  • 1 mespunt kaneel
  • 2½ el Pernod

Voeg het ei, kaneel en de Pernod toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen, halveer en pers een helft uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 2 g koude boter

Vet de springvorm in. Druk het deeg gelijkmatig over de bodem en tegen de wanden van de springvorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7
  • 4 eieren
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Klop met een mixer de rest van de eieren, suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.

8
8
  • 300 g halfvolle kwark
  • 250 g roomkaas
  • 3 el maizena

Voeg het citroensap en -rasp, de kwark, roomkaas en maizena toe en blijf kloppen totdat een glad mengsel ontstaat. Giet in de springvorm.

9
9

Bak de kwarktaart in het midden van de oven in ca. 90 min. gaar. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je de vorm verwijdert.

Tip: Steek een satéprikker in de taart. Als deze er droog uitkomt is de taart gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.