Mal­lor­caan­se piz­za met spi­na­zie en sar­di­nes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vergiet
  • deegroller
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Van mix voor pizzabodem met 1 eetlepel olie en water volgens gebruiksaanwijzing deeg kneden. Bakplaat van oven invetten. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap (ca. 35 x 40 cm) en op bakplaat leggen. Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Sjalotjes pellen en snipperen. In grote pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en op hoog vuur ca. 1 minuut roerbakken, tot spinazie slinkt. Overdoen in vergiet en overtollig vocht eruit duwen. Sardines afgieten en droogdeppen met keukenpapier. Sardines in stukjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. 2 eetlepels olie erdoor roeren. Spinazie over deeglap verdelen. Sardines en tomaat over pizza verdelen en bestrijken met knoflookolie. Pizza bestrooien met zout en peper en pizza in midden van oven in ca. 15 minuten gaar bakken. Peterselie fijn knippen en erover strooien. Pizza in vieren snijden en direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.