Zee­vruch­ten­sa­la­de

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steeltje van peper verwijderen en zaad eruit schudden. Peper in kommetje heet water ca. 30 minuten laten weken. Ui pellen en snipperen. Visfilet in stukjes snijden. Sla wassen uitslaan en in stukjes scheuren. In kommetje 3 eetlepels olie, zout, citroensap en mayonaise tot dressing kloppen. In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes met sap toevoegen. Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar stoven. Peper afgieten, fijnhakken en aan vismengsel toevoegen. Mosselen en rivierkreeftjes erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout. Dressing door sla scheppen. Sla over vier borden verdelen en vis erop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.