Groen­te­scho­tel met ei

Je kunt 'm kennen van de tapas, maar deze vegetarische schotel is ook lekker met brood als hoofdgerecht.

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Je kunt 'm kennen van de tapas, maar deze vegetarische schotel is ook lekker met brood als hoofdgerecht. 4 personen
3 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en knoflook. Maak de aubergine en courgette schoon en snijd in dobbelstenen van 1 1/2 à 2 cm. Kruis de tomaten in, dompel enkele tellen in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, ontpit en snijd in stukjes. Maak de paprika's schoon, was en snijd in stukjes.
  2. Verhit olie in een wok of ruime koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak 5 min. mee. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten nog ca. 12 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak met een soeplepel 4 holletjes in de groenten. Breek voorzichtig boven elk holletje een ei. Laat het hele ei gaar worden met de deksel op de pan.

combinatietip:

Serveer direct met brood of rijst

Tip:

Pisto manchego (groenteschotel met ei) wordt ook als tapas-hapje geserveerd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Groenteschotel met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­scho­tel met ei

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1½ courgette

Snipper de ui en knoflook. Maak de aubergine en courgette schoon en snijd in dobbelstenen van 1 1/2 à 2 cm.

2
2
  • 400 g tomaten

Kruis de tomaten in, dompel enkele tellen in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, ontpit en snijd in stukjes.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika

Maak de paprika's schoon, was en snijd in stukjes.

4
4
  • 4 el olijfolie

Verhit olie in een wok of ruime koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak 5 min. mee.

5
5

Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten nog ca. 12 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 4 eieren

Maak met een soeplepel 4 holletjes in de groenten. Breek voorzichtig boven elk holletje een ei. Laat het hele ei gaar worden met de deksel op de pan.

combinatietip:

Serveer direct met brood of rijst

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.