Ge­vul­de cher­ry­pa­pri­ka's uit de oven

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Courgette schoonmaken, in lengte halveren en in plakken snijden. Rode peper wassen, van zaad ontdoen en in dunne ringen snijden. Cherrypaprika's schoonmaken, halveren en zaad verwijderen. Peterselie wassen en fijnhakken. In kom kalfsgehakt met 2 eetlepels ui, helft van knoflook, pijnboompitten, zout en peper vermengen. Cherrypaprika's met gehaktmengsel vullen. In koekenpan olijfolie verhitten en hierin rest van ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rode peper en tomatenblokjes aan uienmengsel toevoegen en in ca. 5 minuten tot romige tomatensaus koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Tomatensaus, courgette en gevulde cherrypaprika's over ovenschaal verdelen en groentegerecht ca. 20-25 minuten in oven laten garen. Indien saus te dik wordt, tussentijds wat water toevoegen. Warme groenten garneren met peterselie en serveren met grove sneden boerenbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.