Ge­stoof­de groen­ten uit Bil­bao

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan 2 dl water aan de kook brengen en bouillonblokje hierin oplossen; bouillon warm houden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Artisjokharten laten uitlekken en artisjokken in vieren snijden. In koekenpan olijfolie verhitten en hierin ui en knoflook 1 minuut al omscheppend bakken. Tuinerwten en tuinbonen toevoegen en geheel nog eens goed omscheppen. Witte wijn en warme bouillon in pan schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Vuur lager zetten en artisjokken door bonenmengsel scheppen. Geheel ca. 6 minuten zachtjes laten sudderen, tot erwten en bonen gaar zijn en vocht grotendeels is verdampt. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Peterselie grof hakken en erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.