Lams­ko­te­le­tjes met Bas­ki­sche saus

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • plastic zak
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen op de hoogste stand. Paprika's in lengte doormidden snijden, schoonmaken en met bolle kant naar boven op ovenrek vlak onder grill schuiven. Paprika's ca. 10 à 15 minuten grillen, tot ze geblakerd zijn. Paprika's in plastic zakje stoppen en enigszins laten afkoelen (op deze manier laat het velletje makkelijker los). Intussen ui en knoflook pellen en snipperen. Chilipepertje verkruimelen. In pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin ui, knoflook en chilipeper al omscheppend 1 minuut bakken. Blik tomaten boven pan door zeef wrijven en geheel goed doorroeren. Witte wijn in pan schenken en laurierblaadje toevoegen. Saus op hoog vuur in ca. 15 minuten laten inkoken tot dikke tomatensaus; geheel zo nu en dan doorroeren. Intussen paprika's ontvellen en vruchtvlees in reepjes snijden. Peterselie fijnhakken. Als tomatensaus is ingedikt, paprikareepjes en zout en peper naar smaak toevoegen. Pan met saus van vuur halen en warm houden. In grote koekenpan of grillpan rest van olijfolie zeer heet verhitten en hierin koteletjes 3 à 4 minuten per kant bakken. Koteletjes bestrooien met zout en peper en op platte schaal leggen. Tomaten-paprikasaus erop scheppen en garneren met peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.