In olijf­olie ge­stoof­de ka­bel­jauw met krui­den

Vis op z'n Spaans: met lekker veel knoflook en lekker veel kruiden.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Vis op z'n Spaans: met lekker veel knoflook en lekker veel kruiden. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kabeljauw in stukken van 4 x 4 cm. en haal ze door de bloem. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
  2. Verhit in een pan met dikke boden de olijfolie en bak hierin in ca. 3 min. de knoflook goudbruin en knapperig. Haal de knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  3. Leg de stukken vis in de hete olie en bak aan beide kanten in ca. 1 min. goudbruin. Zet het vuur lager en laat de vis ca. 30 min. op zacht vuur stoven, keer halverwege. Schud de pan zo nu en dan heen en weer zodat er vissappen vrijkomen en een iewat dikkere saus ontstaat.
  4. Hak intussen de bieslook en peterselie zeeer gijn. Voeg de kruiden en knoflook aan het einde van de kooktijd toe. Schep voorzichtig door de vis en olie. Breng het gerecht op smaal met peper en eventueel zout. Serveer met gekookte of gebakken aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

In olijfolie gestoofde kabeljauw met kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In olijf­olie ge­stoof­de ka­bel­jauw met krui­den

1
1
  • 800 g kabeljauwfilet
  • 3 el bloem om te bestuiven
  • 4 tenen knoflook

Snijd de kabeljauw in stukken van 4 x 4 cm. en haal ze door de bloem. Pel de knoflook en snijd in plakjes.

2
2
  • 1 dl olijfolie

Verhit in een pan met dikke boden de olijfolie en bak hierin in ca. 3 min. de knoflook goudbruin en knapperig. Haal de knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

3
3

Leg de stukken vis in de hete olie en bak aan beide kanten in ca. 1 min. goudbruin. Zet het vuur lager en laat de vis ca. 30 min. op zacht vuur stoven, keer halverwege.

4
4

Schud de pan zo nu en dan heen en weer zodat er vissappen vrijkomen en een iewat dikkere saus ontstaat.

5
5
  • 25 g verse bieslook
  • 30 g verse peterselie

Hak intussen de bieslook en peterselie zeeer gijn. Voeg de kruiden en knoflook aan het einde van de kooktijd toe. Schep voorzichtig door de vis en olie. Breng het gerecht op smaal met peper en eventueel zout.

6
6

Serveer met gekookte of gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.