Gar­na­len­spies­jes met to­maat-pa­pri­kadres­sing

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaat inkruisen, enkele tellen in kokend water onderdompelen, met scherp mesje ontvellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. Rode peper schoonmaken, wassen en vruchtvlees met zaadjes fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. In kommetje olijfolie met citroensap tot dikke vinaigrette kloppen. Tomaat, paprika, rode peper en knoflook erdoor roeren. Knoflookbieslook boven kommetje fijn knippen en erdoor mengen. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Cocktailgarnalen aan satéprikkers rijgen. Sla over vier bordjes verdelen en garnalenspiesjes erop leggen. Dressing over garnalen en sla sprenkelen, of er apart bij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.