Me­di­ter­ra­ne fi­let­lap­jes en groen­ten met kriel­tjes

Aardappelen, groenten en vlees op de mediterrane toer!

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Aardappelen, groenten en vlees op de mediterrane toer! 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine en courgette in stukjes. Snijd de tomaten in plakken en de ui in parten.
  2. Bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakkingen goudbruin en gaar.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Voeg de aubergine en courgette toe en roerbak nog 5 min. Voeg de tomaat toe en pers de knoflook er boven. Roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de grillpan en gril de filetlapjes aan beide kanten 3 min. Serveer het vlees met de krieltjes en groente.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 36-37

Mediterrane filetlapjes en groenten met krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne fi­let­lap­jes en groen­ten met kriel­tjes

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine en courgette in stukjes.

2
2
  • 2 tomaten
  • 1 ui

Snijd de tomaten in plakken en de ui in parten.

3
3
  • 800 g gekruide minikrieltjes

Bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakkingen goudbruin en gaar.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Voeg de aubergine en courgette toe en roerbak nog 5 min.

5
5
  • 1 teen knoflook

Voeg de tomaat toe en pers de knoflook er boven. Roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 360 g filetlapjes à la minute

Verhit de grillpan en gril de filetlapjes aan beide kanten 3 min.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

7
7

Serveer het vlees met de krieltjes en groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.