Sa­mo­sa's met aard­ap­pel en tui­n­erw­ten

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas voorgerecht 8 personen
4 124

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • kommetje (Ø 11 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelblokjes in 8 min. beetgaar en giet ze af. Kook de tuinerwten 2 min. en spoel ze af met koud water. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui met het komijnzaad op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 1 min. Voeg de aardappelblokjes en de tuinerwten toe en warm kort door. Zet het vuur uit en roer de rode peper, de koriander en de garam masala erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif een grote snijplank met de bloem en leg de bladerdeegplakjes erop (verwijder de plastic velletjes). Zet het kommetje op 1 plakje deeg en snijd met een scherp mesje een cirkel rond het kommetje. Herhaal dit met de andere plakjes. Schep in het midden van de rondjes de aardappel-tuinerwtenvulling. Bevochtig de rand van het deeg met wat water. Vouw het deeg dubbel en duw met de tanden van een vork het deeg goed dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de samosa's erop. Bestrijk de bovenkant met de eidooier en bak ze in de oven in 20 min. gaar en goudbruin. Lekker met Komkommer-radijsraita en Korianderchutney (zie recepten elders op ah.nl/allerhande).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.