Gar­na­len­cock­tail

Het klassieke voorgerecht in een zomerse versie met frisse komkommer.

(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Het klassieke voorgerecht in een zomerse versie met frisse komkommer. 4 personen
3 182

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 cocktailglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes. Pers de citroen. Meng de komkommer met het zout en 3/4 van het citroensap. Laat 30 min. marineren. Laat de komkommer uitlekken en verdeel over de cocktailglazen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng de garnalen met mayonaise, basilicum en tomaten. Breng op smaak met de rest van het citroensap en peper en zout. Verdeel de garnalen over de glazen. Knip de tuinkers af en strooi deze naar smaak over de garnalencocktail.

serveertip:

Serveer met geroosterd brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in

Garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail

1
1
  • ½ komkommer

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 mespunt zout

Pers de citroen. Meng de komkommer met het zout en 3/4 van het citroensap. Laat 30 min. marineren.

3
3
  • 50 g semi-zongedroogde tomaten

Laat de komkommer uitlekken en verdeel over de cocktailglazen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn.

4
4
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 5 el mayonaise met yoghurt
  • 1 citroen

Meng de garnalen met mayonaise, basilicum en tomaten. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

5
5
  • 1 doosje tuinkers

Verdeel de garnalen over de glazen. Knip de tuinkers af en strooi deze naar smaak over de garnalencocktail.

serveertip:

Serveer met geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.