Frit­ta­ta met cour­get­te

Een alles-erop-en-eraan-omelet. Lekker als lunch.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans lunch Een alles-erop-en-eraan-omelet. Lekker als lunch. 4 personen
3 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Snipper de ui.
  2. Verhit de helft van de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes 10 min. rondom goudbruin. Bestrooi met peper en zout en doe ze in een grote kom. Verhit ¼ van de olie in dezelfde pan en bak de ui, courgette en Italiaanse kruiden 5 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 min. Voeg het groentemengsel samen met de eieren en de kaas toe aan de aardappelblokjes, schep om en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Giet het omeletmengsel erin, doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 10 min. op laag vuur bijna stollen. Laat de frittata op een bord glijden, keer om en laat weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 3 min. zodat deze van binnen zacht blijft.
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frittata met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met cour­get­te

1
1
  • 2 aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 ui

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes 10 min. rondom goudbruin.

3
3

Bestrooi met peper en zout en doe ze in een grote kom.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in dezelfde pan en bak de ui, courgette en Italiaanse kruiden 5 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 min.

5
5
  • 6 eieren
  • 125 g geraspte Goudse kaas

Voeg het groentemengsel samen met de eieren en de kaas toe aan de aardappelblokjes, schep om en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 el olijfolie

Verhit olie in dezelfde pan. Giet het omeletmengsel erin, doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 10 min. op laag vuur bijna stollen.

7
7

Laat de frittata op een bord glijden, keer om en laat weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 3 min. zodat deze van binnen zacht blijft.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.