'Can­nel­lo­ni' met ar­ti­sjok­har­ten en rau­we ham

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 890 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 143

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal of quichevorm (20 x 25 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (max. 1 dag van tevoren): verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de artisjokharten grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de artisjokharten en knoflook 3 minuten. Voeg de wijn, de rozemarijn en peper naar smaak toe. Bak 5 minuten. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Blijf roeren en voeg, wanneer de bloem gaat kleuren, geleidelijk de melk toe en daarna de crème fraîche. Breng aan de kook en laat al roerend 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de kaas toe. Leg de lasagnebladen met de korte kant naar je toe. Verdeel de artisjokharten erover, leg op elk lasagnevel 2 plakjes ham en rol op. Schep een laagje saus in de schaal en leg de cannelloni erin. Schep de rest van de saus erover en bestrooi met de resterende kaas. Bak 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast.
  2. Haal de schaal 1 uur voor gebruik uit de koelkast en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C. Serveer bijvoorbeeld met een tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.