Quesa­dil­la's met to­ma­ten­sal­sa

Mexicaanse wraps uit de koekenpan. Zonder vlees en vis!

(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mexicaanse wraps uit de koekenpan. Zonder vlees en vis! 4 personen
3 240

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn en de korianderblaadjes grof. Meng in een grote kom de kaas, paprika, bosui, knoflook, de helft van de koriander en sambal. Verdeel het mengsel over 4 wraps. Leg de andere wraps erop en druk zachtjes aan. Dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui. Met met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1-2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Bak in elke pan 1 quesadilla 5 min. tot de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn. Keer halverwege. Bak daarna de andere quesadilla’s. Snijd ze in vieren.
  3. Bestrooi de quesadilla’s met koriander. Serveer met de tomatensalsa.

Tip:

Je kunt de quesadilla's een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de wraps de volgende dag.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Quesadilla's met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la's met to­ma­ten­sal­sa

1
  • 2 rode paprika's
  • 6 bosuitjes

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

2
  • 1 teen knoflook
  • 30 g koriander

Snijd de knoflook fijn en de korianderblaadjes grof.

3
  • 475 g oude kaas
  • 2 tl sambal oelek

Meng in een grote kom de kaas, paprika, bosui, knoflook, de helft van de koriander en sambal.

4
  • 8 tortillawraps

Verdeel het mengsel over 4 wraps. Leg de andere wraps erop en druk zachtjes aan. Dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

5
  • 5 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn

Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui. Met met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verhit 1-2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Bak in elke pan 1 quesadilla 5 min. tot de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn. Keer halverwege.

7

Bak daarna de andere quesadilla’s. Snijd ze in vieren.

8

Bestrooi de quesadilla’s met de rest van de koriander. Serveer met de tomatensalsa. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.