Pi­pe­ra­de met ka­bel­jauw

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 2 personen
4 136

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 el olie en bak driekwart van de ui met de knoflook op laag vuur goudgeel. Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe. Smoor de groente met de deksel op de pan op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg peper en zout toe. Breng intussen de bouillon met de saffraan aan de kook. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de rest van de ui goudgeel. Bak de rijstkorrels al roerend 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt op laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en peper en wikkel om elk stuk vis een plak ham. Leg de stukken vis tussen de groenten en smoor ze in 8 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met chilipoeder en serveer met de gele rijst.

Tip:

Maak het gerecht af met fijngehakte platte peterselie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.