Gra­vad lax à la mi­nu­te met groen­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • platte schaal (30 x 50 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de dille met de suiker, peper en 1/2 tl zout. Strooi de helft van het dillemengsel in de schaal. Leg de plakjes zalm erop en bestrooi met de rest van het dillemengsel. Dek af met vershoudfolie, bedek met iets zwaars en zet de schaal 1 uur in de koelkast. Meng ondertussen de mosterd met de azijn en klop de olie erdoor. Voeg het sjalotje toe en peper en zout naar smaak. Kook de krieltjes in de schil in 10 min. gaar. Verwarm de tuinerwten. Meng de kidneybonen en de zilveruitjes door de aardappelen en de erwten. Voeg naar smaak wat dressing toe. Bestrooi de zalm met zeezout en druppel de rest van de dressing erover. Serveer met de lauwwarme groenten.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.