Sau­er­bra­ten 'sud­der­vlees'

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 131

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de wijn met de azijn, laurier, kruidnagels, ui en winterpeen aan de kook en laat 10 minuten koken. Laat vervolgens afkoelen. Doe het vlees in een schaal en schenk de marinade erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat een nacht in de koelkast marineren. U kunt het vlees laten marineren tot u het de dag erop gaat bereiden.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Verhit de boter in een braadpan, bak het vlees bruin in 5 minuten. Keer halverwege, voeg de marinade toe en laat op zeer laag vuur 1 uur garen. Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Zeef de marinade en laat op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft inkoken. Voeg de kruidkoek, de appelstroop en de appel toe. Laat de saus op laag vuur 15 minuten binden. Breng op smaak met peper, zout en azijn. Schenk dit over het vlees. Lekker met rösti en spitskool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.