Ba­mi goreng

De lekkerste maak je gewoon zelf. Deze vegetarische met omeletrolletjes en komkommer bijvoorbeeld.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht De lekkerste maak je gewoon zelf. Deze vegetarische met omeletrolletjes en komkommer bijvoorbeeld. 4 personen
3 78

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en bewaar een kopje kookvocht. Spoel koud onder stromend water.
  2. Snijd de ui in parten. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de ui, tofu en groenten 5 min. Voeg de woksaus toe en meng het door de groente. Schep de noedels erdoor.
  3. Klop de eieren los met 4 el opgevangen kookvocht en peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en voeg het eimengsel toe. Rol de omelet op en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de bami op de borden en verdeel de omeletrolletjes en komkommerreepjes erover.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 34-35

Bami goreng

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi goreng

1
1
  • 250 g eiernoedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en bewaar een kopje kookvocht. Spoel koud onder stromend water.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 180 g tofu pittig gekruid
  • 400 g Chinese roerbakmix

Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, tofu en groenten 5 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 75 ml woksaus ginger

Voeg de woksaus toe en meng het door de groente. Schep de noedels erdoor.

4
4
  • 3 eieren
  • 1 el zonnebloemolie

Klop de eieren los met 4 el opgevangen kookvocht en peper en zout. Verhit in een koekenpan olie en voeg het eimengsel toe.

5
5
  • 1 komkommer

Rol de omelet op en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de bami op de borden en verdeel de omeletrolletjes en komkommer erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.