Zo­mer­se bie­ten­stamp­pot met fi­let­rol­le­tje

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze gaar in ca. 20 minuten. Braad de filetrolletjes in ca. 30 g boter of margarine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de bietjes, snijd ze in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de uien 2 minuten. Schep de bietjes erbij, leg een deksel op de koekenpan en stoof de bietjes ca. 12 minuten. Schep de komkommerreepjes om met de azijn, de suiker en wat zout naar smaak.
  3. Stamp de aardappelen tot een grove puree en schep de gestoofde bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de filetrolletjes met de bietenstamppot en het komkommerzoetzuur.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.