Avo­ca­do­sa­la­de met quesa­dil­las

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de guacamole met de avocado en de seasoningmix volgens de aanwijzingen op de verpakking van de mix.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Snijd de tomaat in halve plakken en de ui in dunne halve ringen. Meng de avocado met de tomaat, veldsla en ui.
  3. Bestrijk de helft van de tortilla's met een dun laagje guacamole en verdeel de kaas erover. Leg op elke tortilla een tweede tortilla. Leg de tortilla’s, per 2 tegelijk, op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 8 min. in de hete oven. Snijd de quesadillas met een scherp mes in vieren en verdeel deze over de borden. Schep de salade ernaast. Serveer de rest van de guacamole erbij.

combinatietip:

Lekker met Tivall gegrilde stukjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 32-33

Avocadosalade met quesadillas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do­sa­la­de met quesa­dil­las

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 avocado
  • 20 g guacamole seasoning mix

Bereid de guacamole met de avocado en de seasoningmix volgens de aanwijzingen op de verpakking van de mix.

3
3
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

4
4
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 75 g veldsla

Snijd de tomaat in halve plakken en de ui in dunne halve ringen. Meng de avocado met de tomaat, veldsla en ui.

5
5
  • 8 tortilla's
  • 200 g geraspte jong belegen kaas

Bestrijk de helft van de tortilla's met een dun laagje guacamole en verdeel de kaas erover. Leg op elke tortilla een tweede tortilla.

6
6

Leg de tortilla’s, per 2 tegelijk, op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 8 min. in de hete oven.

7
7

Snijd de quesadillas met een scherp mes in vieren en verdeel deze over de borden. Schep de salade ernaast. Serveer de rest van de guacamole erbij.

combinatietip:

Lekker met Tivall gegrilde stukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.