Roer­bak van bo­nen en maiskolf­jes

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aardappelen in de lengte in vieren en kook ze 10 minuten in weinig water. Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water, spoel ze onder de koude kraan. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep de aardappelen erbij en bak de balletjes en aardappelen, onder af en toe omscheppen, samen bruin en gaar in ca. 10 minuten. Schep de ui erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de kidneybonen, minimaiskolfjes en sperziebonen toe en roerbak weer 3 minuten. Schep de cherrytomaten erbij en warm het gerecht nog 1 minuut door. Serveer het gerecht en maal er naar smaak zout en peper over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.