Ge­roos­ter­de kar­bo­na­des met pe­pe­r­o­na­ta

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's in repen. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan olie en fruit hierin de ui en paprika 3 minuten. Zet het vuur laag, voeg knoflook en de tomatenblokjes met vocht toe en doe de deksel op de pan.
  2. Stoof de peperonata 10 minuten. Verhit een grillpan. Wrijf de karbonades in met de rest van de olie, de andere teen knoflook en peper en zout naar smaak. Rooster ze aan beide kanten bruin en gaar in ca. 10 min. per kant. Breng de peperonata op smaak met de azijn, zout en peper en schep de penne erdoor. Snijd de karbonades van het bot, snijd het vlees in repen en serveer ze bij de pasta.

Tip:

U kunt de karbonades ook grillen op de barbecue of onder de overgrill.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 32-33

Geroosterde karbonades met peperonata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de kar­bo­na­des met pe­pe­r­o­na­ta

1
1
  • 300 g penne rigate
  • 2 uien
  • 1 zak paprikamix

Snijd de ui in halve ringen en de paprika's in repen. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes

Verhit in een hapjespan olie en fruit hierin de ui en paprika 3 minuten. Zet het vuur laag, voeg knoflook en de tomatenblokjes met vocht toe en doe de deksel op de pan.

3
3
  • 360 g schouderkarbonades
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Stoof de peperonata 10 minuten. Verhit een grillpan. Wrijf de karbonades in met de rest van de olie, de andere teen knoflook en peper en zout naar smaak.

4
4
  • 2 el witte wijnazijn

Rooster ze aan beide kanten bruin en gaar in ca. 10 min. per kant. Breng de peperonata op smaak met de azijn, zout en peper en schep de penne erdoor.

5
5

Snijd de karbonades van het bot, snijd het vlees in repen en serveer ze bij de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.