Chi­li con car­ne met man­go

(313)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 313

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vruchtvlees van de mango langs de pit los. Schil de stukken en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan of wok en roerbak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomatenpuree toe en roerbak 5 min. Voeg de kidneybonen met vocht toe en breng het al roerend aan de kook. Laat de chili con carne 5 min. zachtjes pruttelen. Schep de laatste minuut de mangostukjes erdoor. Serveer de chili con carne in diepe borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 32-33

Chili con carne met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne met man­go

1
1
  • 1 mango

Snijd het vruchtvlees van de mango langs de pit los. Schil de stukken en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 paprikamix

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree

Verhit de olie in een braadpan of wok en roerbak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomatenpuree toe en roerbak 5 min.

4
4
  • 800 g kidneybonen

Voeg de kidneybonen met vocht toe en breng het al roerend aan de kook. Laat de chili con carne 5 min. zachtjes pruttelen.

5
5

Schep de laatste minuut de mangostukjes erdoor. Serveer de chili con carne in diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.