Sper­zie­bo­nen met me­di­ter­ra­ne to­nijn­saus

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 67

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de aardappelen en kook ze in weinig water in 25 minuten gaar. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout 6 minuten. Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit in een kleine koekenpan 2 eetlepels tonijnolie en fruit hierin de paprika, de ui, de knoflook en de olijvenplakjes. Verdeel de tonijn in stukken en schep deze bij het mengsel in de pan. Warm het voorzichtig omscheppend door. Giet de sperziebonen af en schud ze om met 1 eetlepel tonijnolie. Verdeel de aardappelen en bonen over 4 borden, schep het tonijnmengsel erop en strooi er naar smaak zout en peper over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.